BAKGRUND

 

Bellman & Jag AB startades 2013 av Åsa Lindberg och har numera sitt säte i Stockholm. Åsa har tidigare drivit byggnadsvårdsbutik, webbutik, fönsterrenoveringsverkstad samt frilansat som skribent och fotograf. Byggnadsvårdsintresset har alltid funnits, men det blommade ut när hon deltog i utbildningen Byggnads- & Industriminnesvård 2004-2006 i Västerås. Intresset för ekologiskt byggande är också stort och Åsa har deltagit i kursen Bärkraftigt byggande och boende 2011-2012 på Dalarnas högskola. Åsa Lindberg är medlem i Svenska byggnadsvårdsföreningen där hon tidigare varit styrelseledamot och suttit i redaktionskommittén för tidskriften Byggnadskultur.

 

PROJEKT

 

Företaget tar inte längre emot fönsterrenoveringsuppdrag, då Åsa studerar heltid på Samhällsplanerarprogrammet på Stockholms universitet. Dock så har Bellman & Jag AB  andra verksamhetsområden som att arrangera kurser och föreläsningar i föreningen Kurs med tradition samt framställandet av text och bild till reportage och informationsmaterial. I arkivet finns en stor mängd bilder inom främst byggnadsvårdsområdet. I företaget finns andra kulturella inriktningar också, främst inom skåpdespeleri och reklam. Ansvariga för dessa projekt är Ina Berglund och Teo Berglund.

 

VISIONER

 

Bellman & Jag AB arbetar med att sprida kunskap om byggnadshantverk via texter, bilder, kurser och föreläsningar. Visionen är att kunskapen ska förmedlas vidare till kommande generationer, men också att vi som lever här och nu ska bli mer upplysta och göra medvetna val. På så sätt kan vi värna om det kunnande och den kvalitet som ligger bakom gediget hantverk. Bellman & Jag AB vill genom olika kanaler påvisa fördelarna med att tänka långsiktigt och hållbart; för miljöns, hälsans, kulturens och därmed människans skull.

 

Klicka på bilderna till vänster för att komma till intressanta hemsidor.