BAKGRUND

 

Bellman & Jag AB startades 2013 av Åsa Lindberg och har sitt säte i Västerås. Åsa har tidigare bland annat drivit byggnadsvårdsbutik, webbutik, fönsterrenoveringsverkstad samt frilansat inom text och bild. Byggnadsvårdsintresset har alltid funnits, men det blommade ut när hon deltog i utbildningen Byggnads- & Industriminnesvård 2004-2006 i Västerås. Intresset för ekologiskt byggande är också stort och Åsa har deltagit i kursen Bärkraftigt byggande och boende 2011-2012 på Dalarnas högskola. Bellman & Jag AB är medlem i Nätverket för byggnadsvård i Västmanland  och i Svenska byggnadsvårdsföreningen där Åsa tidigare varit styrelseledamot och suttit i redaktionskommittén för tidskriften Byggnadskultur.

 


PROJEKT

 

Bellman & Jag AB åtar sig att renovera främst äldre fönsterbågar och använder enbart traditionella material som linoljefärg och linoljekitt. Från den 1 juni 2015 så finns företaget på plats i verkstaden vägg-i-vägg med Byggnadsvårdsbutiken på Smedsbostigen 1 i Dingtuna, utanför Västerås. Bellman & Jag AB har även andra verksamhetsområden och arbetar också med att arrangera kurser och föreläsningar i föreningen Kurs med tradition samt framställandet av text och bild till reportage och informationsmaterial. I arkivet finns en stor mängd bilder inom främst byggnadsvårdsområdet. Bellman & Jag AB kan även anlitas till fönsterrenoveringskurser och föreläsningar. Från och med september 2018 tar företaget inte emot fönsterrenoveringsuppdrag, då Åsa kommer att ägna sig åt studier inom samhällsplanering istället.

 

 

VISIONER

 

Bellman & Jag AB arbetar med att sprida kunskap om byggnadshantverk via texter, bilder, kurser och föreläsningar. Visionen är att kunskapen ska förmedlas vidare till kommande generationer, men också att vi som lever här och nu ska bli mer upplysta och göra medvetna val. På så sätt kan vi värna om det kunnande och den kvalitet som ligger bakom gediget hantverk. Bellman & Jag AB vill genom olika kanaler påvisa fördelarna med att tänka långsiktigt och hållbart; för miljöns, hälsans, kulturens och därmed människans skull.


Klicka på bilderna till vänster för att komma till intressanta hemsidor.